PÉTER · TOKAJ

Péter Pincészet

SZŐLŐD

„...mikor meglátom a Tokaji hegyeket”

Tokaj-Hegyalja kiváló adottságú dűlőin gondozzuk szőlőnket. Ez a vidék nekünk otthon, ahová nap mint nap hazatérünk. Ismerünk minden göröngyöt, erős kézzel és féltő gondoskodással válogatjuk a legtöbbet ígérő gyümölcsöt.
Ez nemcsak egy táj a sok közül: ez a nap melege, a levegő mozgása, az ég áldása, erő és hit. Generációk jelenléte a szőlőben, sorok közötti bolyongás.
Az öt hektáros területen termesztett fajtáink helyettünk mesélnek a Tokaji hegyekről. S a tőkéket, ha kérdeznénk, azt mondanák: itt mindig más-más illatot hoz a szél, és köveken sütkérező gyík is akad. A tőkén várakozó gyümölcs nagyra nő: benne van szél, eső, napfény s ígéret. Öt hektáron osztozunk, mi és a természet.
Dűlöink
Thurzó, Mézes-mály, Bige, Mogyorós, Mester-Völgy, Lónyai, Kövesd
Szőlőfajtáink
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, kövérszőlő, zéta, kabar

PINCÉD

„...őszre sikerülni fog: jó szüreted lesz”

A jó bor sorsa már a szüret előtt eldől. A zöldülő ültetvény sorai között tudni kell olvasni: meglátni benne a szamorodnit, az aszút, a ropogós, friss sárgamuskotályt.Tőkéjétől elszakítani, ládába majd feldolgozás után hordóba rakni, s legvégül palackba zárni a fürtöt nagy felelősség – s még nagyobb öröm. Tarcali és tokaji pincéinkben új otthonra találnak a szőlőszemek: kocsánytalan tölgyfahordókba költöznek, a hűvösben várják az erjedést, a változást.
Összegyűjtjük a napsugarak melegét, a szél erejét – borrá nemesítjük, amit a természet nekünk adott.

BOROD

„...így érzem jól magam”

Pincénkben több ezer palack bor pihen. Készítik magukat barátnak, vendégnek, családnak. Különleges alkalmakra várnak az aszúk, a szamorodnik, a máslások és fordítások.
A kis területen termesztett fajtákból – kabar, kövérszőlő, zéta – készülő egyedi boraink új társakat keresnek maguk mellé: diófák lombja alatt pihenő padot, hűs verandát, zajos gangot, morzsás asztalt, tiszta poharat, hangos nevetést.
Mert legyen akár édes, félédes, száraz vagy félszáraz, a bor sosincs egyedül.

Zsuzsanna cuvée 2023

bővebben  »

Sárgamuskotály 2023

bővebben  »

Zsuzsanna Cuvée 2023

bővebben  »

Mester-völgy Furmint 2023

bővebben  »

Thurzó Furmint 2020

bővebben  »

Kabar 2019

bővebben  »

Zéta késői szüretelésű 2023

bővebben  »

Arcus Cuvée 2022

bővebben  »

Arcus Cuvée Magnum 2022

bővebben  »

Kabar késői szüretelésű 2022

bővebben  »

Szamorodni 2017

bővebben  »

Máslás 2017

bővebben  »

Fordítás 2017

bővebben  »

Aszú 2017

bővebben  »

Gyöngyözőbor 2022

bővebben  »

Furmint Pezsgő 2022

bővebben  »

Sárgamuskotály 2023

bővebben »

Zsuzsanna cuvée 2023

bővebben  »

Mézes-mály Hárslevelű 2022

bővebben  »

Mézes-mály Furmint 2021

bővebben  »

Mester-völgy Furmint 2023

bővebben  »

Thurzó Furmint 2020

bővebben  »

Zéta 2023

bővebben  »

Kövérszőlő 2022

bővebben  »

Kabar 2019

bővebben  »

Zéta késői szüretelésű 2023

bővebben  »

Arcus Cuvée 2019

bővebben  »

Arcus Cuvée Magnum 2019

bővebben  »

Kabar késői szüretelésű 2022

bővebben  »

Szamorodni 2017

bővebben  »

Máslás 2017

bővebben  »

Fordítás 2017

bővebben  »

Aszú 2017

bővebben  »

Gyöngyözőbor 2022

bővebben  »

Furmint Pezsgő 2022

bővebben  »

Szőlőmust 2023

bővebben  »

VENDÉGLÁTÁS

„...nektárt csepegtető vidéken ráérős családi ebéd”

Borászatunk vinotékájában lehetőség van a borok bemutatásával egybekötött borkóstolásra és borvacsorára egyaránt, melyek keretében belekóstolhatunk a Tokaji életérzésbe és átélhetjük a pincészet filozófiáját. Mindeközben felejthetetlen gasztronómiai élményekkel gazdagodva kalandozhatunk a különböző dűlőink biztosította egyedi ízkavalkád sokszínűségében.
„Aranyló napfény simogatása a langyos eső után.
Nektárt csepegtető vidéken ráérős családi ebéd.
Van idő, van bor: minden együtt.”
Képes Gábor